Skive Kommune vinder Initiativprisen 2019

Stort tillykke til hjemmesygeplejerskerne i Skive og Viborg Kommuner samt Medicinsk afsnit M2 på Regionshospital Midt. Sammen har de netop vundet Initiativprisen 2019 for at have udviklet ‘KOL-behandlingsplanen’.

Region Midtjylland har netop givet Initiativprisen 2019 til hjemmesygeplejerskerne i Skive Kommune, medicinsk Afsnit 2 på Regionshospitalet Viborg og hjemmesygeplejerskerne i Viborg for forbilledligt samarbejde om KOL-patienter.

Region Midtjyllands Initiativpris går i år til hjemmesygeplejerskerne i Skive Kommune, medicinsk Afsnit 2 på Regionshospitalet Viborg og hjemmesygeplejerskerne i Viborg for forbilledligt samarbejde om KOL-patienter, der sammen har udviklet “KOL-behandlingsplanen”.

KOL-behandlingsplanen er en individuel plan for KOL-patienter, der af kognitive årsager ikke kan stå for egen behandling eller reagere, når de første symptomer på forværring viser sig.

KOL-behandlingsplanen tager udgangspunkt i hver enkelt patients situation – for eksempel hvad de første typiske tegn på forværring af sygdommen er for patienten. Patientens lungestatus bliver vurderet ud fra KOL-behandlingsplanen en gang om ugen, og hjemmesygeplejersken kan hurtigt sætte behandling i gang, hvis patientens sygdom forværres.

– ”KOL-behandlingsplanen vinder Initiativprisen, fordi det er en beundringsværdig løsning, der tager hånd om og skaber direkte værdi for patienterne. Løsningen skaber samtidig sammenhæng i sundhedsvæsnet og værdi på tværs af sektorer. Der er tale om en eksemplarisk fælles indsats på tværs af fagligheder og sektorer”, siger regionsråds- og priskomitémedlem Annette Roed (S) om den prisvindende løsning.

Fakta om prisen
Initiativprisen gives til en person eller afdeling, som har skabt en ny løsning, der giver værdi for borgerne, skaber sammenhæng, skaber bedre kvalitet og viser vilje, mod og engagement blandt medarbejdere og ledere.

Priskomiteen består af regionsrådsmedlemmerne:
Annette Roed (S)
Dorte West (V)
Nicolaj Bang (C)
Mette Valbjørn (S)
Lone Langballe (DF)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *