92 køretøjer standset i kontrol

Tungvognscentret ved Nordjyllands Politi foretog i går, 11. juni 2019, kontrol af tunge køretøjer ved rundkørslen Kåstrupvej ved Skive. Adskillige betjente og bilinspektører deltog i kontrollen.

I forbindelse med kontrollen, der blev foretaget i tidsrummet fra kl. 09 – kl. 17, standsede og kontrollerede politiet i alt 92 tunge køretøjer, hvoraf 29 af de standsede køretøjer var udenlandsk indregistreret. I alt optog politiet rapport på 13 køretøjer, hvoraf 5 handlede om kørsel uden førerret.

”Vi konstaterede under kontrolarbejdet, at der var fem chauffører der ikke havde gyldigt kørekort,” siger lederen af politiets Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Derudover var der fejl og mangler ved nogle enkelte af køretøjerne, som kan føre til klip i kørekortet eller frakendelse af førerretten, fx manglede indkaldelse til syn eller manglende overholdelse af lov om godskørsel.

Endelig fandt politiet, at ved et par køretøjer var reglerne vedrørende længde og højde ikke overholdt.

Politiets Tungvognscenter Nord, der har hovedkvarter på Politigården i Aalborg, afholder løbende kontroller i hele Jylland.

(arkivfoto)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *