Mette fortalte om en ny borger til borger side.

Mette havde sat sig lige ned indgangen til Skive Bibliotek. Her fortalte hun om hjemmesiden www.boblberg.dk
Men hvad er egentlig Boblberg for noget.

Boblberg.dk er en borger-til-borger-portal, der danner rammerne for et digitalt fællesskab. Det er helt almindelige borgere fra hele landet, som bruger Boblberg til at skabe nye relationer på baggrund af fælles interesser og oplevelser.

På Boblberg kan du finde nye fællesskaber – eller du kan skabe dine egne. Her inspireres du til at dele dine interesser, og måske får du endda lyst til at opsøge andres interesser. Det er et uformelt forum, hvor det ikke handler om at opstille et perfekt billede, og det er hverken nødvendigt med billede eller en profiltekst. I stedet er Boblberg et sted, hvor du har en unik mulighed for at finde andre, der står i samme situation som dig, og leder efter det samme.

Boblberg er for alle, det er uforpligtende at bruge og det er helt gratis.

Bobler på Boblberg

En ’bobl’ på Boblberg er et billedligt udtryk for et opslag, hvori du kan skrive hvem eller hvad du ønsker at finde. Du kan også se alle andres bobler, og hvis der er noget, som interesserer dig, kan du enten kommentere direkte på boblen eller skrive en privat besked til personen, som har oprettet den.

Boblerne hylder fællesskabet, og det er kun fantasien og dine interesser, der sætter grænsen for, hvad man kan bruge Boblberg til. Her er bare nogle af de emner, som andre har skrevet om i deres bobler:

Gå-, vandre-, løbe- eller træningsmakker
Nye veninder eller venner
Nogle ligesindede at tale med fx om angst, depression og lign.
Bonusbedsteforældre eller bonusbørnebørn
En sidste spiller til fodboldholdet
Frivilligt arbejde eller nogle at være frivillige sammen med
Andre til en madklub, strikkeklub eller læseklub
… Og meget mere

Der er ikke noget maksimum for, hvor mange bobler du må oprette. Så hvis du har flere interesser eller søger flere forskellige oplevelser, kan du selvfølgelig oprette flere bobler, der passer til de forskellige emner.

Samarbejde med danske kommuner

Som koncept arbejder Boblberg ud fra et sundhedsfremmende perspektiv, hvor det i høj grad handler om brugerinvolvering og udvikling af borgernes sundhedsressourcer.

Boblberg er udviklet i samarbejde med tre kommuner, 2.500 borgere fra hele landet og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og det frivillige. Heraf opstod grundidéen bag Boblberg, og med udgangspunkt i borgernes ønsker og behov, skabte man et digitalt mødested for at motivere inaktive borgere, forebygge ensomhed og sikre borgernes mentale og fysiske sundhed.

I dag samarbejder Boblberg med 27 danske kommuner, og flere kommer løbende til. Her arbejder man på at fremme et mangfoldigt fritidsliv, som styrker de sociale fællesskaber i de enkelte kommuner.

Selvom din kommune endnu ikke er en del af Boblberg, så kan du alligevel oprette dig som medlem og skrive på andres bobler. Du kan også oprette din egen bobl, men den vil først blive frigivet, når din kommune bliver en del af Boblberg. Skive er med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *